...

DVC Zevenbergen

Het dienstverleningscentrum (dvc) Zevenbergen begeleidt en ondersteunt kinderen en volwassenen met een complexe, meervoudige beperking. Met 460 medewerkers en 50 vrijwilligers bieden ze zorg op maat.Het dvc Zevenbergen heeft twee locaties : Zevenbergen-Ranst en De Maretak in Duffel.

Mijn dochter verblijft tijdens de week in Zevenbergen. Dit is haar tweede thuis. Het leven is er georganiseerd op het ritme van de bewoners. Hannah verblijft in een verzorgingsgroep, kinderen die intensieve (medische) zorg nodig hebben. Er worden ter plaatse activiteiten op maat aangeboden: snoezelen, basale stimulatie, hydrotherapie, tinker-paardrijden, belevingstheater. Aangezien Hannah de wereld niet tegemoet treedt, wordt de wereld in aangepaste vorm naar haar gebracht, wat thuis minder kan.

christel derycke

Hoe kan Torfs bijdragen?

Voor 511€ kan een Aura-vloeistof projector gekocht worden die toelaat aangename zintuiglijke prikkels aan te bieden. Hierdoor kan contact gelegd worden met kinderen die soms moeilijk bereikbaar zijn of opgesloten zitten in hun eigen leefwereld. De projector projecteert warme beelden op de muur of op de vloer. Dat is een echte ‘ eyecatcher’ en wekt niet alleen verwondering op bij de kinderen maar werkt heel ontspannen, zeker met wat muziek. Een toffe activiteit, ook mogelijk met weinig personeel