...

RAKO België vzw

RAKO staat voor Remote Area Kids Organisation. RAKO is actief op het platteland van Cambodja en steunt hier kindvriendelijke projecten: Kinderen van vandaag zijn de toekomst van het land! We bieden basisonderwijs en opvoeding over het belang van basishygiëne aan kinderen en hun families in achtergestelde gebieden waar geen of onvoldoende infrastructuur aanwezig is. Daarnaast voorzien we eerstelijnsgezondheidszorg en werken we aan een betere toegang tot zuiver drinkwater en toiletten.

Een goede vriendin is sinds 2013 secretaris van de vzw. In januari 2018 reisden we voor het eerst samen naar Cambodja. We bezochten in Siem Reap niet enkel de tempels van Angkor Wat, maar het was ook onze uitvalsbasis om samen met de lokale medewerkers van RAKO de lagere school van Ampil (Prasat Commune) te bezoeken. De noden op het platteland zijn groot en RAKO helpt de bevolking rechtstreeks. Dat spreekt mij erg aan! Sindsdien zet ik mij in om mee fondsen te werven.

Anne Van Deyck

Hoe kan Torfs bijdragen?

In 2019 zullen in Ampil 2 bijkomende klaslokalen gebouwd worden zodat alle kinderen in optimale omstandigheden les kunnen volgen. Met € 1.000,- kan RAKO 18 schoolbanken en 1 schoolbord aankopen. Daarmee kan alvast één van de 2 nieuwe klaslokalen uitgerust worden met het nodige meubilair.