Onderwijsprojecten en aan onderwijs gerelateerde projecten uit te bouwen of bestaande initiatieven te ondersteunen in Laos. Laat Laos Leren is opgericht in 2006. Wij zijn enkel actief met vrijwilligers. Momenteel hebben al 1.200 kinderen genoten van de door ons gebouwde scholen.

Tijdens een rondreis in 2005 kwam ik voor het eerst in contact met Laos en het Laotiaans onderwijs. Na een bezoek aan een lagere school was ik serieus aangegrepen door de onderwijssituatie en stichtte in september 2006 samen met enkele vrienden Laat Laos Leren vzw. Voor de bouw van de eerste school trok ik als vrijwilliger, en oorspronkelijk voor 5 maanden naar Laos. Deze 5 maanden zijn uiteindelijk 3,5 jaar geworden die ik als vrijwilliger doorbacht in Laos. Ik heb de Laotiaanse taal onder de knie gekregen en een heus netwerk uitgebouwd in de regio. Tijdens deze periode verzorgde ik ook gratis Engelse lessen aan een groep van in totaal 350 kinderen.

Ward Reekmans

Hoe kan Torfs bijdragen?

In een door Laat Laos Leren gebouwde school kost het gespreid over 10 jaar €18 euro per kind om naar school te lopen. Dus met donatie van bijvoorbeeld €1.000 kunnen wij 55 kinderen school laten lopen. De door Laat Laos Leren gebouwde scholen gaan langer dan 10 jaar mee, waardoor er nog meer kinderen bereikt worden.