...

Cycling out of Poverty Belgium vzw

Het doel van deze organisatie is om scholieren te helpen om hun prestaties op school te verbeteren. Door het bezit van een fiets krijgt men toegang tot inkomsten, onderwijs en gezondheidszorg. Als school zetten we onze schouders onder de Bike4School-tak van CooP-Africa. Veel Afrikaanse kinderen doen een tijdrovende tocht naar school waardoor ze vroegtijdig stoppen en geen diploma halen. Een fiets schept zowel voor leerlingen als leraren condities om betere prestaties te leveren op school.

Twee jaar geleden heb ik het project Coop-Africa bezocht in Kenia met enkele collega’s en leerlingen. Dit jaar bezoekt men vanuit mijn school hetzelfde project in Oeganda. Zien met eigen ogen werkt. We weten hoe belangrijk een fiets is om naar school te kunnen gaan. Onderwijs mogelijk maken voor elk kind op de wereld is onze drijfveer voor dit project. Ik doe en werk mee aan het project Sint-Ursula fietst waarbij onze leerlingen fietsen om andere leerlingen te kunnen laten fietsen.

Mariska Van Rompaey

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 150 euro kan er exact één kind geholpen worden. De kinderen krijgen voor dit geld een degelijke fiets en leren ook hoe ze hun fiets moeten onderhouden en repareren. Voor elke 150 euro kan er dus een kind makkelijk op school geraken en dus ook onderwijs volgen.