Carrousel organiseert jaarlijks 4 vakanties en 2 sportdagen voor mensen met een mentale beperking. De hele werking draait op de vrijwillige inzet van mensen met een hart voor personen met een handicap. Carrousel staart zich niet blind op de beperkingen van deze mensen maar heeft aandacht voor hun mogelijkheden. Ons doel is om solidariteit en sociale integratie te bevorderen door onze gasten een waardevolle en toch laagdrempelige vrijetijdsbesteding te bieden.

Ik ben al iets meer dan 8 jaar begeleider bij Carrousel, dat wil zeggen dat ik de vakanties mee voorbereid en ook mee ga om de gasten te begeleiden. Sedert 2015 ben ik ook bestuurslid geworden, ik sta in voor het maken van de Carrouselkrant 1x per jaar en voor het updaten van de website en sociale media. Uiteraard ben ik ook steeds van de partij om te helpen bij andere Carrouselactiviteiten zoals onze eetdag, inpakactie en quiz. Dit zijn activiteiten die we organiseren om onze vakanties en sportdagen te kunnen bekostigen en zo de kostprijs voor onze gasten laag te houden.

Frie Vandemeulebroucke

Hoe kan Torfs bijdragen?

Een vaste activiteit op al onze vakanties is de karaoke, maar onze karaoke-installatie is dringend aan vernieuwing toe. Een nieuwe installatie kost 550 à 600 euro, 1 songchip kost 75 euro. Het zou fijn zijn mochten we ook een paar songchips kunnen aankopen.