...

vzw De Bayaka-vrienden

Steunen van zr. Lieve Leenknecht, missiezuster in Popokabaka, Congo bij de uitbouw van een weeshuis en de zorg om weeskinderen. Naast medische voorziening, streeft men ook te voorzien in onderwijs en landbouw zodat de weeskinderen kunnen voorzien in eigen onderhoud.

De broer van zuster Lieve is al meer dan 25 jaar een heel hechte vriend. Van in het prille begin ben ik bekend met het harde werk van zijn zus en probeer ik mijn bijdrage te leveren door, waar ik kan, als vrijwilliger mee te werken aan de jaarlijkse initiatieven t.v.v. het project. Jaarlijks hoop ik via het Torfsfonds een grotere bijdrage te kunnen doen. Mijn droom is in de (hopelijk) niet zo verre toekomst zelf de reis naar Popo te kunnen ondernemen om er ter plaatse een handje toe te steken.

Gretl Vandoorne

Hoe kan Torfs bijdragen?

Voor het ogenblik zijn "toiletten" nog steeds een gat in de grond... Zuster Lieve droomt van de bouw van enkele échte toiletten in de (liefst heel nabije) toekomst. Het zou voor het weeshuis een enorme stap vooruit zijn op vlak van gezondheid en hygiëne. Daarnaast huist de keuken van het weeshuis nog steeds in een vrij primitieve, houten, open constructie. Een degelijk stenen gebouw zou hier heel erg welkom zijn. Hoe klein of groot de bijdrage van Torfs ook zou kunnen zijn: alle centjes helpen!