...

Doof & Jong Vlaanderen

Doof & Jong Vlaanderen vzw is een jeugdorganisatie voor dove, slechthorende en gebarentalige kinderen en jongeren. Doof & Jong profileert zich als een steunpunt voor alle jeugdorganisaties die werken met dove kinderen en jongeren, en behartigt en verdedigt de sociale, culturele en politieke belangen van Vlaamse dove en slechthorende kinderen en jongeren. Daarnaast heeft Doof & Jong als taak het organiseren van sociale, culturele en politieke activiteiten voor deze kinderen en jongeren.

Ik help al een aantal jaren als vrijwilliger mee in de organisatie waar ik adminstratieve ondersteuning bied en help bij de praktische organisatie van de activiteiten voor dove en slechthorende kinderen en jongeren. Ik heb veel te danken aan Doof & Jong dat mij als kind een thuisgevoel gaf door mij samen te brengen met andere dove kinderen. Ik wil hen daarvoor bedanken door nu mee te helpen en zo andere kinderen en jongeren dezelfde kansen te bieden. .

Tess Desmidt

Hoe kan Torfs bijdragen?

Van 14 tot 20 juli vindt in Frankrijk de 4-jaarlijkse jongerenbijeenkomst van WFDYS plaats. De Wereldfederatie van Dove jongeren heeft als doel het verbeteren van de mensenrechten van dove kinderen en jongeren over de hele wereld. Door hen samen te brengen willen ze dove jongeren de kans geven hun ervaringen rond doofheid uit te wisselen met anderen en hun dovenidentiteit te verkennen. Met een bedrag van 850 euro kunnen we voor 4 Vlaamse jongeren hun deelnameprijs en transport bekostigen.