...

Ardaps Vzw

ARDAPS zet zich in voor mensen die het moeilijk hebben om sociale en professionele aansluiting te vinden bij de maatschappij. In het kader van de doelstelling om nieuwkomers te ondersteunen, zette ARDAPS een partnerschap op met de Voedselbank om in Neder-Over-Heembeek voedselbedelingen te organiseren. Vele nieuwkomers leven in armoede en de voedselpakketten zijn meer dan welkom. Daarnaast organiseert ARDAPS in samenwerking met andere verenigingen bijeenkomsten voor allochtone senioren.

Ik ben de voorzitter van de vereniging en ben al jaren actief bezig met het alledaagse grondwerk. Ik wil inzoomen op onze voedselbedeling omdat ik het een innovatief en duurzaam initiatief vind. Samen met gelijkgezinde strijd ik tegen armoede door het aanbieden van gezond en gevarieerde voedsel. Wij gaan duurzaam tewerk door de voedseloverschotten van de supermarkten op te hallen en te benutten. Wij verwerken het overtollige voedsel in nieuwe gerechten zoals soep, appelmoes en confituur.

Ernestine Mula Kakiba

Hoe kan Torfs bijdragen?

In kopen van fruit, groenten en ander voedingswaren tegen sociale prijzen zou rond 300 euro kosten. We zouden 200 euro gebruiken voor het compenseren van de keukenploeg in vorm van vrijwilligersvergoeding. Met 250 zouden we klein materiaal kunnen aanschaffen zoals 2 centrifuges en kleine potten. De keuken dat we gebruiken kost zowat 200 euro per jaar omdat we een afspraak hebben met de lokale gemeenschapscentrum. 300 euro zou gebruikt worden om vrijwilligers kosten, zoals verplaatsingskosten.