...

De Schatkast, Speel-o-theek Brasschaat

De Schatkast biedt speelgoed, spelletjes, puzzels en informatieve spelen aan voor 0 tot 99 jaar. De speel-o-theek is gezellig en laagdrempelig opgevat. We staan klaar met tips rond spelen, gezinsgerichte ontwikkelingsstimulering, preventieve opvoedingsondersteuning en proberen zo ook te doen aan kansarmoedebestrijding. Het speelgoed dat je kan ontlenen is voornamelijk 2de hands. Zo geven we dit materiaal een 2de leven en doen gezinnen ervaring op met consuminderen en deelinitiatieven.

Ik ben bestuurder, ik heb de vzw mee opgericht. Ik verzorg wekelijks mee het openingsmoment. Ik zorg voor de aankoop van 2de hands- en nieuwe materialen, doe de administratie en boekhouding. Dit alles op vrijwillige basis zonder vergoeding maar met veel passie en inzet.

Veerle Hufkens

Hoe kan Torfs bijdragen?

We willen binnenkort starten met het uitlenen van buitenspeelgoed. Naast 2de handsmaterialen willen we graag enkele degelijke nieuwe materialen aanschaffen die goed bestand zijn tegen veel gebruik. Met 500 euro kunnen we een tennispaal, een zit/wiebeltol, een watertafel, een aquaplay-set, een pedalo voor 2, een verstelbare loopfiets en loopski's voor 3 personen aankopen. Dankzij het uitleensysteem van de speel-o-theek kunnen zeer veel kinderen er plezier aan beleven voor weinig geld.