...

Harapan Baru Lombok

Harapan Baru wil kansarmen op Lombok helpen om in hun eigen inkomsten te voorzien, oa door het opzetten van micro-ondernemingen en het geven van trainingen. Verder voorziet de stichting mensen met een beperking van medische hulpmiddelen. Na de reeks aardbevingen die het eiland in augustus trof, biedt de stichting hulp aan de slachtoffers en helpt mee om Lombok weer op te bouwen. Enkele projecten in dit verband zijn: noodtoiletten; waterfilters; noodscholen; ecobricks (voor meer info zie FB)

Wij waren op Lombok toen het eiland werd getroffen door een reeks aardbevingen afgelopen augustus. We wilden graag helpen en kwamen zo in contact met Nick van Harapan Baru. Een derde hevige schok heeft dit verhinderd, maar we waren dusdanig onder de indruk van de feiten en van het werk en de inzet van Nick en z’n team dat we een actie op touw hebben gezet om geld in te zamelen. Hiermee konden ze 6 legertenten aanschaffen zodat de kinderen in het regenseizoen alvast droog naar school kunnen gaan.

Tanja Martens

Hoe kan Torfs bijdragen?

Het geld zouden wij graag gebruiken om een gedeelte van de kaiser-motor voor de stichting te sponsoren. Dit is een driewieler met laadbak (zie foto) die ongeveer 2000€ kost. Tijdens de aardbevingen kwam naar voren dat Harapan Baru veel moeite had om alle hulp op plaats van bestemming te krijgen en moesten zij steeds vervoer huren. Om dit in de toekomst te voorkomen zou een kaiser erg helpen. Ook kan deze gebruikt worden om producten van de micro-ondernemingen naar bijv. winkels te vervoeren.