...

Natuurpunt Antwerpen Noord vzw

Natuurpunt Antwerpen Noord is een vereniging voor behoud van natuur en biodiversiteit. We laten mensen kennis maken met de natuur in hun omgeving en wegen op het beleid om zo veel mogelijk natuur te beschermen. Een van onze kerntaken is het beheer van meer dan 700 ha in de Noord-Antwerpse regio verspreid over 15 natuurgebieden. Dit alles gebeurt door vrijwilligers, die gedreven door hun passie voor natuur en natuurbeleving, het beste van zichzelf geven om de natuur alle kansen te geven.

Persoonlijk ben ik als medewerker en vrijwilliger betrokken bij Natuurpunt Antwerpen Noord. Twee jaar geleden vond ik eerder toevallig mijn weg naar deze organisatie die zich inzet voor de natuur in mijn geboorteregio. Vol passie en engagement zet ik me nu dagelijks in voor natuurbehoud en alle vrijwilligers die mee de biodiversiteit in onze regio willen beschermen.

Mathias Michielsen

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 700 euro kunnen we tien schoppen kopen om klassen, bedrijven en organisaties te laten meehelpen met het bestrijden van wilgenopslag en exoten in onze natuurgebieden. Zo laten we jongeren kennis maken met de noodzakelijkheid van natuurbeheer in sommige gebieden en brengen hen opnieuw in contact met het belang van een groene en natuurlijke omgeving.