...

vzw De Terrilling

vzw Brede School De Terrilling zet zich ondertussen voor het 3de schooljaar op rij in voor de - vooral kansarme - kinderen van Beringen-Mijn. Door laagdrempelige activiteiten (theater, hockey, schaken, Ipadles, ...) te organiseren na school op de 3 basisscholen van Beringen-Mijn en actief toe te leiden naar sportclubs en andere vrijetijdsaanbieders krijgen de kinderen de kans nieuwe talenten te ontdekken en (niet-) schoolse vaardigheden te ontwikkelen. Zo bouwen ze samen aan een betere toekomst.

Als kleuter- en zorgjuf ben ik nauw betrokken bij De Terrilling. De school waarin ik werk is één van de drie partnerscholen van De Terrilling. Veel van de kinderen in mijn klas doen mee aan naschoolse activiteiten of de kampen en hebben hier heel wat baat bij. Ze kunnen de Nederlandse taal extra oefenen, vaardigheden verder ontwikkelen en samen met hun ouders een sociaal netwerk uit te bouwen. Ik ben ook vrijwillig lid van de Raad van Bestuur van De Terrilling. We vergaderen 1 keer per maand.

Suzy Deben

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1000 euro kan De Terrilling één of twee unieke lessenreeksen organiseren. De Terrilling steunt voornamelijk op vrijwilligers voor de naschoolse activiteiten. Maar om ook af en toe speciale lessenreeksen te kunnen organiseren hebben we meer budget nodig. Zo hebben we al circus en skateboarden aangeboden. De kinderen leren hier hele nieuwe vaardigheden en ook doorzetten. Een circus- of skateboardtrucje heb je niet zomaar onder de knie. Dit is ook een boost voor het zelfvertrouwen.