...

Chabwino VZW

Chabwino VZW is een vereniging met een groot hart voor Malawi, één van de armste landen in Afrika. Met onze VZW realiseren we kleinschalige projecten in de streek rond Zomba. In de eerste plaats bieden we kansarme kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan. Zo houden we ze buiten de kinderarbeid, dringen we het plaatselijke analfabetisme terug en worden de kindjes weerbaarder. Daarnaast loopt er een landbouweducatief project, faciliteren we er permacultuur en bieden we basisgezondheidszorg

In 2010 ging ik voor het eerst als vrijwilliger naar Malawi en gaf er les in een schooltje. Sindsdien ligt het land me nauw aan het hart. In die mate dat ik dit jaar, samen met een aantal andere gemotiveerde mensen, de VZW ‘Chabwino’ oprichtte, wat ‘ga voor ’t goede’ betekent. Samen willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kindjes daar naar school kunnen gaan. We willen het onderwijs verduurzamen door ter plaatse leerkrachten op te leiden en hen van degelijk educatief materiaal te voorzien.

Evelien Marlier

Hoe kan Torfs bijdragen?

Het sponsorgeld van Torfs zouden we graag willen gebruiken om een extra leerkracht te betalen (halftijds). Dat zou 500€ kosten. Daarnaast willen het geld gebruiken om educatief materiaal aan te kopen voor 120 kinderen: krijt, potloden, papier, speelgoed,...dit kost 125 euro. De overige 375€ willen we besteden aan bijkomende banken en kinderstoelen (4 banken en 32 stoelen) We zouden Schoenen Torfs en de stemmers dan ook zeer dankbaar zijn om ons doel te helpen verwezenlijken.