...

ANNICK FOR KENYA vzw

Wij proberen sinds 2009 (als Feitelijke Vereniging tot 2017 en als VZW sinds 02/01/2018) het leven van een aantal mensen, in dorpen in "Kwale County" in Kenia, wat draaglijker te maken door het laten boren van waterputten (17 tot nu toe). We hebben sinds 2013 ook een naaischooltje waar elk jaar 12 meisjes, na een opleiding van 2 jaren, afstuderen als naaister / kleermaakster. We hebben ook een polikliniek met een materniteit laten bouwen. En op het eilandje WASINI bouwden we ook een materniteit.

In de voorbije 10 jaren ben ik reeds 15 keer naar Kwale County in Kenia gereisd om er aan onze projecten te werken. 8 keer was met een ploeg van een 10-tal mensen vanuit mijn omgeving. Bij die mensen zaten lesgeefsters voor onze naaischool in Ganja La Simba. Naast die naaischool hebben we 17 waterprojecten (boorputten) in die kustprovincie. In sommige scholen lieten we ook extra klaslokalen bouwen alsook een kleine polikliniek met een moederhuis (materniteit) op de site van onze naaischool.

Eddy Van Uytsel

Hoe kan Torfs bijdragen?

Het sponsorgeld van Torfs zal dienen voor de werking van onze naaischool "Annick for Kenya Tailoring College". Sinds 2014 studeren er elk jaar een twaalftal leerlingen af, na 2 jaren opleiding. Sommige leerlingen komen uit arme gezinnen die de 10 euro schoolgeld per maand niet kunnen betalen. Met 1000 euro kunnen 5 meisjes gedurende 2 jaren van 10 maanden lang studeren. Ze leren er niet alleen een beroep aan, maar veranderen van "verlegen kinderen" naar zelfzekere jonge dames met een toekomst.