...

ARHF Malariapreventie MALAWI

Project gestart in 2014 ter preventie van malaria. Regio : Chintheche, Malawi Noord. Project biedt gratis elke maand een homeopatisch middel aan dat door een 15-tal vrijwilligers van ter plaatse wordt verdeeld. Doelgroep is vooral scholen omdat de kinderen tijdens het regenseizoen(okt-april) zoveel afwezig zijn door ziekte weken tot maanden afwezig zijn en leerachterstand oplopen. Vorig jaar hebben zo'n 20000 mensen PC240 gekregen en de vraag om verder te doen is massaal.

Sinds 2012 zijn Jo en ik betrokken bij dit ARHF-project in Malawi. We gaan om de 2 jaar naar Chintheche om het malariaproject te ondersteunen en bij te sturen. Bijna dagelijks is er contact i.v.m. verloop van de malariapreventie. 15 Afrikaanse vrijwilligers brengen maandelijks verslag uit van de evolutie, opvolging en resultaten. Naast mijn werk in de kliniek leidt Jo er een educatief project in scholen, waar Torfs ballonnen al veel kleur gebracht hebben.

Bernard Opsomer

Hoe kan Torfs bijdragen?

We werken in Malawi veelal via scholen. Daar krijgen de kinderen elke maandag een 5-tal druppeltjes onder de tong en worden zo weerbaar voor malaria. De resultaten zijn heel goed (van 80% afwezigheid naar 20).Het project bestaat in 15 Afrikaanse landen en krijgt geen subsidies. Het sponsorgeld motiveert de vrijwilligers die het malariamiddel PC240 verdelen in scholen en dorpen. Het middel zelf wordt door ARHF.nl gratis gegeven. Ze krijgen 10000Kwatcha, 11€.per maand, het hele jaar. Dank