...

vzw Kleine held

Ik heb deze VZW begin dit jaar opgericht als eerbetoon aan onze eigen kleine held Noor*. We hebben toen zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke en praktische kleertjes te vinden voor de allerkleinsten. Het doel van onze VZW is om hen een gratis setje prematuurkleertjes, couveusesekentje en wikkeldekentje te schenken. Op die manier willen we hen een lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode.

Ik heb deze VZW in januari opgericht als eerbetoon aan onze eigen kleine held Noor*. Om haar verder te laten schitteren. Ons dochtertje Noor* is prematuur geboren op 32 weken en 3 dagen. Omwille van een uiterst zeldzame aandoening (het mobius syndroom) heeft ze bijna 7 maanden op de NICU gelegen van het AZ Sint-Jan in Brugge. De oorzaak was het verlies van haar tweelingzusje vroeg in de zwangerschap. Noor was immers een deel van een eeneiige tweeling. Van in het begin tot op het allerlaatste moment heeft ze gevochten met alles wat ze in zich had. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd. Een gevecht dat ze gewoon niet kon winnen. Op 13/01/2015 hebben we samen met de artsen beslist om haar eindelijk de rust te geven die ze zo verdiende en waar ze zo naar verlangde. De moeilijkste en tegelijk ook de meest liefdevolle beslissing die we ooit hebben moeten nemen.

Sofie D'Hondt

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met €1000 kunnen we ongeveer 35 prematuurtjes of zieke pasgeborenen een setje prematuurkleertjes, couveusedekentje en wikkeldekentje bezorgen. Een pakketje met een body + mutsje, couveusedekentje en wikkeldekentje kost ons gemiddeld 30 euro.