...

Zero Plastic Rivers

Tot ca. 80% van de plastic soep wordt via rivieren aangevoerd vanop het vasteland. Daarom wil Zero Plastic Rivers actief bijdragen om de nodige kennis, know-how en technologie te ontwikkelen om dit probleem effectief en efficiënt aan te pakken. Daartoe heeft Zero Plastic Rivers een wetenschappelijk onderbouwde aanpak gedefinieerd die is gebaseerd op een gepaste mengeling van verschillende wetenschappelijke disciplines zoals kwantitatieve optimalisatie, milieubeheer, mariene engineering en tech.

Als surfer kom ik vaak in aanraking met vervuiling in de oceanen. Omdat ik reeds erg veel plezier heb beleefd in dit mooie stuk natuur op onze aardbol besloot ik om iets terug te doen. Als vader van 2 dochters zie ik het ook een beetje als mijn plicht om ervoor te zorgen dat ook zij nog een duurzame toekomst tegemoet gaan en dus geen plastic deeltjes in zich opnemen via onze voedselketen.

william francx

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1000 euro kunnen we een awareness campagne opzetten in Antwerpen. Dit geld zouden we gebruiken voor de productie van marketing materiaal om een brand activatie mee te doen. De plasticvangers op de Schelde krijgen ogen, mond en oren waardoor ze er esthetisch aantrekkelijker uitzien. Ze krijgen ook karakters en eigen online communicatie kanalen om het bewustzijn te vergroten op een grappige wijze.