...

Plant een Olijfboom

Plant een Olijfboom staat voor een rechtvaardige vrede in Palestina en Israël met gelijkwaardigheid voor alle burgers, inclusief Palestijnse vluchtelingen. Dit doet zij door het ondersteunen van Palestijnse boeren door het vergroten van bewustwording over de situatie in Palestina en het tonen van solidariteit door het sponsoren van olijfbomen.

In 2014 ging ik mee met Plant een Olijfboom op reis om Palestijnse boeren te helpen olijven te oogsten en verschillende plaatsen en organisaties te bezoeken. Dat heeft mij zo geraakt dat ik vervolgens actief betrokken ben geraakt bij de stichting. Plant een Olijfboom steunt de boeren concreet met het aanplanten van gesponsorde olijfbomen om het eigen land van de boeren te beschermen tegen landconfiscatie voor de bouw van Israëlische nederzettingen, en organiseert reizen om het zelf te gaan zien.

Esther Plant

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1.000 euro kunnen we een lezingentour organiseren met een Palestijnse spreker. Door deze tour kunnen mensen meer te weten komen over de realiteit van het alledaagse leven onder bezetting en de impact van de gesponsorde olijfbomen.