...

COLLECTIEF KANAGA VZW

We geloven dat ieder mens recht heeft op een menswaardig bestaan. Los van zijn – en onze – politieke of religieuze opvattingen. Om goed te leven, heeft ieder van ons recht op: •water •voedsel •basisopleiding •gezondheidszorg Stuk voor stuk concrete noden in ontwikkelingslanden – in het bijzonder voor vrouwen en kinderen. Daarom zetten wij ons elk jaar in voor watervoorzieningen in Mali. Dit jaar bouwen wij een waterput en sanitair bij de school in het dorp Poli in Pays Dogon.

In 2006 bezochten wij de eerste keer Mali - als toerist. Deze reis was een grote confrontatie : onze eerste kennismaking met zwart Afrika, vriendelijke mensen, arme mensen, een andere wereld. Na onze thuiskomst besloten wij in Pays Dogon een waterput te restaureren. En zo zijn we gestart met watervoorzieningen in Mali. Nu zijn we 10 nieuwe waterputten verder en sinds enkele jaren bouwen we sanitair bij de plaatselijke scholen.

Linda De Smedt

Hoe kan Torfs bijdragen?

De ondersteuning van het Torfsfonds zal worden gebruikt bij de opleiding voor de dorpelingen na de bouw van de waterput : opleiding op gebied van waterbeheer, hygiëne en gezondheid en de vorming van een vrouwencomité. Deze opleiding wordt gegeven door onze partner GAAS ONG in Mali en kost 1.391 euro.