...

Met Lege Handen VZW

Een zelfhulpgroep voor ouders van een overleden baby, vanuit de behoefte om te praten met lotgenoten. MLH organiseert praatgroepen in Vlaanderen. We bieden ook een gesloten facebookgroep voor lotgenoten aan, een openbare facebookpagina en een tijdschrift 't Lichtpuntje. De vereniging ijvert eveneens voor een actualisering en humanisering van de wetgeving betreffende het levenloos geboren. De vereniging geeft lezingen en getuigenissen rond rouw en verlies.

Toen onze zoon 16 jaar stilgeboren werd kwamen we bij Met Lege Handen lotgenoten tegen. Samen leerden we omgaan met ons verdriet en gemis. Intussen ben ik enkele jaren actief bij de vereniging als vrijwilliger. We brengen lotgenoten samen in praatgroepen, een wandeling en een herdenkingsviering. Ook informeren we in ziekenhuizen en bij studenten in de hulpverlening. Tenslotte blijven we ook werken aan de erkenning van onze kinderen door een geboorte-akte voor hen te eisen.

Annelies Maes

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 500€ kunnen we brochures laten drukken om te verspreiden in de ziekenhuizen. Deze brochures worden aan de ouders gegeven en geven praktische informatie over het recht op moederschapsrust, de begrafenis of crematie, de gevoelens waarmee je zelf en als koppel mee geconfronteerd wordt. Met 1000 euro kunnen we de praatgroepen verder blijven uitbouwen : betaling huur, materiaal, enz...