...

Gardens of Life vzw

Gardens of Life legt gemeenschapstuinen aan voor dorpen van 500 tot 1.000 inwoners in het Zuiden (West-Afrika) en geeft zo de plaatselijke bevolking vrije toegang tot gezond en duurzaam geproduceerde groenten en fruit. Mali, Niger en Senegal kennen ons al van vorige edities. In februari 19 gaan we samen met 15 leerlingen van het KA Keerbergen naar Benin. In het Noorden creëren en stimuleren we een grotere bewustwording en betrokkenheid bij mensen, organisaties en bedrijven.

Gardens of Life vzw legt, samen met lokale gemeenschappen groentetuinen aan in West-Afrika. Via mijn schoonbroer, mede-oprichter van GoL, krijgt het GO! Atheneum Keerbergen de kans om een permacultuur-tuin te realiseren in Benin. Samen met 15 gemotiveerde leerlingen zetten wij nu onze schouders onder dit project. Als Unesco-school kunnen we in dit project het "hoofd-hart-handen" principe toepassen. Ook Stichting Hubi &Vinciane, reeds vele jaren actief in Benin staat ons bij met raad en daad.

Chris Moeyersoms

Hoe kan Torfs bijdragen?

Voor de aanleg van de groentetuin van +/- 1 hectare ramen we de kosten per onderdeel als volgt: bodemonderzoek (€500), producten ter verbetering van de bodem (€2000), irrigatiemateriaal (€1500), zaai- en plantgoed (€500), een omheining (€1000) en gereedschap (€1500). Leerlingen en begeleiders dragen zelf de kosten van transport en verblijf ter plaatse. Onze leerlingen hebben uiteraard al veel inzamelacties opgezet op school maar ook de 1000 euro steun van het Torfsfonds zal zeker van pas komen.