...

Vriendenkring Fatima center VZW

De Vriendenkring Fatima Center VZW steunt al 20 jaar, 5 projecten van de Zusters van de Goede Herder in Thailand. Ondertussen zijn de meeste Zusters van Thaise origine, zij begrijpen nog beter de complexe gezinssituaties daar. In 1993 werden de zusters naar Pahn in Chiang Rai geroepen om te voorkomen dat meisjes van 12 jaar werden geronseld en verkocht aan mensenhandelaren, die hen dumpten in de het prostitutiemilieu van Bangkok en Pattaya. Pahn ligt op 40 km van de hoofdstad midden in het woon

We bezoeken al 15 jaar na elkaar het project dat we steunen door hun prachtig handwerk hier te verkopen op Kerst- en Geschenkenbeurzen. We verblijven er en bekijken hoe het naaiatelier beter kan inspelen op de specifieke vraag naar waterdicht materiaal vanuit België, welke kleuren van sjaals het hier goed doen, hoelang armbandjes moeten zijn....enz. We bezoeken de thuisdorpen van de meisjes waar de moeders etnisch borduurwerk maken dat ingewerkt wordt in handtassen, brillenzakjes, portefeuilles.

Annita Claes

Hoe kan Torfs bijdragen?

Er is nood aan een aantal nieuwe naaimachines geschikt om dikkere stoffen te verwerken en die vooral ook elektrisch zuiniger zijn Een .“eco machine” kost daar 13500 TB of 355 euro per stuk. Daarmee kunnen ze ook parachute binnen voeringen inwerken in o.a. de rugzakken die ze maken.