...

Aukas vzw

Onderwijs in de afgelegen gebieden van Cambodja is nog steeds niet evident. Zo'n 80% van Cambodjaanse jongeren voltooit het Hoger Middelbaar niet. Het doel van Aukas vzw is de relatie tussen analfabetisme, armoede en kinderarbeid trachten te doorbreken. Via een goed uitgekiend studiebeursprogramma willen we kansarme en goed gemotiveerde scholieren helpen hun middelbare school af te maken. Onze coördinator ter plaatse is een Cambodjaanse leerkracht. We hebben wekelijks contact met hem.

Nadat we in Cambodja 2 jaar op rij vrijwilligswerk hadden gedaan, besloten we een blijvende en meer structurele ondersteuning te bieden aan onderwijs in Cambodja en richtten Aukas vzw op in 2015. Tweemaal per jaar is tenminste één van beiden voor enkele weken aanwezig op het project. We vinden dit uiterst belangrijk om de voeling met de lokale noden en werking niet te verliezen en ons lokaal netwerk uit te breiden. Er is ook wekelijks contact met de lokale coördinator (skype & fb) Guy & Marjan

Guy Bekemans

Hoe kan Torfs bijdragen?

In ons studiebeurs programma nemen wij alle effectieve schoolkosten over van een gemotiveerde scholier in armoede (schoolgerief, uniform, internaat, eten, noodzakelijke bijlessen,..). In die studiebeurs zit o.a. de kost voor schoolgerief. Concreet is dat €5 per student per maand. In het schooljaar 2019-2020 zullen wij 15 studenten ondersteunen, dit betekent dus: 15 x €5 x 12 maanden= €900. Het sponsorgeld van Torfs zou dus de kosten voor schoolbenodigdheden dekken voor dat ganse schooljaar.