...

VZW Kompas

VZW Kompas geeft ondersteuning aan mensen met een (mentale) beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd in de ruime omgeving van Gent, Eeklo en Zelzate. Er zijn drie residentiële sites waar zo'n 90 mensen verblijven in Wondelgem, Mariakerke en Sint-Kruis-Winkel. Voorts worden zo'n 160 mensen die zelfstandig wonen mobiel ondersteund. Er is ook een dagcentrum voor zo'n 45 mensen en we hebben een uitgebreide vrijetijdswerking die activiteiten maar ook weekends en reizen aanbiedt.

Ik ben als medewerker bijna 6 jaar actief bij vzw Kompas. Heb al een aantal functies opgenomen en ben nu directie zorg. Ik geloof echt in onze VZW en met onze baseline " Net dat ietsje meer" proberen we telkens op zoek te zoek naar hoe we telkens dat extraatje kunnen realiseren voor onze cliënten. Dit vertaalt zich geregeld in het opstarten van nieuwe projecten zoals Villa Ooievaar (sociaal restaurant in Wondelgem dat start dec 2018) en de PietersBar (museumcafé van Sint-Pietersabdij te Gent)

Piet Loeckx

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1000 euro kunnen wij 37 mensen degelijke schoenen laten aankopen bij Torfs zelf zodat zij degelijk gekleed en fris voor de dag kunnen komen als zij meewerken in onze PietersBar en Villa Ooievaar, twee arbeidszorginitiatieven van onze vzw. Zo is er een duidelijke link met de fonds en het doel van ons project. Torfs kleedt onze medewerkers is dan de leuze!!!