...

Tanderuis vzw, thuisbegeleiding autisme Oost-Vlaanderen

Tanderuis vzw biedt ondersteuning aan gezinnen met een persoon met autisme.De dienst biedt handicapspecifieke begeleiding en dit hoofdzakelijk binnen het thuismilieu. De problematiek autisme vraagt immers een zeer specifieke benadering opdat verdere ontwikkeling van de persoon met autisme mogelijk zou zijn en hij in de toekomst zo onafhankelijk mogelijk zou kunnen functioneren.De dienst wil voornamelijk gezinsgericht (opvoedingsondersteuning), vraaggestuurd en emancipatorisch werken. inclusie!

Ik begeleid zelf gezinnen met een kind met autisme bij Tanderuis vzw. De bezorgdheid van ouders naar "een goede toekomst" voor hun kind houdt me bezig.Ik zit ook in verschillende werkgroepen binnen onze dienst zoals"de Loods" waarbij we een dagbesteding willen aanbieden die we nu aan het uitwerken zijn.In eerste instantie voor (jong)volwassenen, die vaak in een vacuum terecht komen nadat ze niet meer naar school kunnen of voor wie werken te moeilijk is. kan antwoord bieden op de vraag vd ouders.

Gerlinde Van Campenhout

Hoe kan Torfs bijdragen?

Het sponsorgeld zal dienen om "DE LOODS" in te richten zodat we die kunnen gebruiken om kookworkshops, knutsel/kunst-ateliers, praatcafés, computerlessen te geven aan (jong)volwassenen met autisme. De architect heeft voorzien om deze beperkte ruimte zo in te richten dat het meubilair in verschillende samenstellingen kan geplaatst worden en we de loods dus multi-functioneel kunnen gebruiken. Treden kosten 650 € +1 tafel 250 €+1 stoel 125 € . We hebben natuurlijk meer tafels en stoelen nodig.