...

vzw Kainkamp

De vzw Kainkamp biedt gezinsvervangende boerderijkampen aan kinderen uit een instelling. Onze gastkinderen hebben een mentale of sociale beperking. We volgen hun ritme. De dag begint met het kamptoneel. In de voormiddag staan boerderij-activiteiten (stallen verzorgen, dieren knuffelen, brood bakken, tuinieren en groenten verwerken) op het programma. In de namiddag volgt gezamenlijke fun: bos- en pleinspelen, een uitstap, zwemmen en knutselen. We eindigen met een rustig verhaaltje.

Het Kainkamp steunt op gezinnen die vrijwillig een hele week de gastkinderen een geweldige tijd bezorgen. Ons gezin gaat al 10 jaar na elkaar mee. Onze deelname versterkt de weerbaarheid van de gastkinderen, de draagkracht van het kamp en het besef van ons en onze eigen kinderen dat wij het allemaal heel goed hebben.

Chris Brouwers

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met €1.000 kan de vzw Kainkamp duurzaam speelgoed, knutsel- en kampmateriaal aankopen (bv go-carts, ballen, stoepkrijt, crêpepapier, schaartjes, parels, ...). Verder kunnen we hiermee zorgen voor de huur van de zorgboerderij, de dagelijkse inkopen (voeding en drank voor 100 mensen, waarvan 25 gastkinderen) en de omkadering van de boerderijdieren (omheining, voedsel, stro, …). Concreet kunnen we met dit bedrag de uitgaven voor 1 volledige dag van het Kainkamp bekostigen voor iedereen.