...

VZW DE GAMBIAVRIENDEN

Onze projecten situeren zich in Gambia, West Afrika en richten zich op de drie voornaamste pijlers: onderwijs, voeding en gezondheidszorg zoals ook blijkt uit onze projecten : Schoolproject : via dit project bieden we 400 Gambiaanse kinderen de kans een volledig school-traject te doorlopen (kleuter tot hoger middelbaar) Tuinbouwproject : ondersteuning van verschillende groenten- en fruittuinen in Gambia Hospitaalproject : materiële steun aan een hulppost die instaat voor ca. 25.000 mensen !

Sinds 2005 ben ik voorzitter van de VZW De Gambiavrienden. Samen met het bestuur doe ik er alles aan om een hechte organisatie uit te bouwen die het hele jaar door in de weer is voor de uitbouw van de projecten in Gambia. Mijn taak is daarnaast eveneens het uitstippelen van de krijtlijnen naar de toekomst, het beheer van het schoolproject en het promoten van onze projecten in scholen, bedrijven. Ook vervul ik de administratieve taken binnen de VZW.

Patrick De Vos

Hoe kan Torfs bijdragen?

De lagere school in New Yundum werd in 2017 getroffen door een windhoos. Daarbij werd de waterinstallatie van de school die het drinkwater levert zwaar beschadigd en onbruikbaar. Dit is een zwaar probleem voor de kinderen in de school (geen drinkwater) ! Met het sponsorgeld wordt een nieuwe installatie gefinancierd. Dwz de bouw van een nieuwe stalen toren waarop een watertank zal worden geplaatst, de aankoop van een nieuwe watertank en een nieuwe elektrische waterpomp.