...

Vriendenkring Kinderhulp Rwanda vzw

Onze vereniging heeft 3 pijlers: ondersteuning aan 184 studerende (wees)kinderen en materiële, logistieke en financiële steun aan het het Centrum voor gehandicapte kinderen in Kamonyi (in de nabijheid van Kigali) en steun aan kinderen uit noodlijdende gezinnen.Dit specifieke project geeft scholing en medische verzorging aan 14 kinderen uit het gehandicaptencentrum ‘Centre De Jour Sainte Rita’ en de school ‘Rosa Mystica’ in Kamonyi en aan 4 kinderen met een beperking en aan 4 verstoten kinderen.

Als projectverantwoordelijke ben ik betrokken bij V.K.R. vzw (Vriendenkring Kinderhulp Rwanda). Met onze vzw hebben wij momenteel 189 (wees)kinderen, waaronder 14 zwaar gehandicapte kinderen onder onze hoede. Wij zorgen ervoor dat zij de noodzakelijke medische, hygiënische en schoolkosten kunnen genieten. Wij werken op drie peilers: - de weeskinderen uit het voormalige weeshuis C.M.G. in Kigali - kinderen uit structureel arme gezinnen - 14 gehandicpate kinderen in het Centre de Séjour in Kamonyi

Rudi Beeckaert

Hoe kan Torfs bijdragen?

Alle kinderen worden hier gesponsord door onze leden die een meter/peterschap of tante/nonkelschap hebben aangegaan. Hun jaarlijkse minieme bijdrage wordt aangewend om de nodige kosten te financieren. Deze bijdrage is uiteraard ruim onvoldoende om alle kosten (vooral bij onze 14 gehandicapte kinderen) te dekken.Daarom zoeken wij ook andere financieringsmiddelen. Subsidies bij steden en provincie, eenmalige giften van sponsors, enz. Daarom voelen wij ons zo vrij om ons ook tot U te richten.