...

vzw SOS Zoutmijnkinderen-India

SOS Zoutmijnkinderen trekt zich het lot aan van de vele kinderen en hun families in Tamil Nadu, India, waarvan de basisrechten geschonden worden. Er worden schooltjes gebouwd, therapieruimtes voor kinderen met een beperking, verzorgingsposten, ruimtes om samen te komen voor bv. jeugdbewegingen. opleidingen...Er worden vrouwengroepen gevormd om vanuit de basis een betere toekomst te creëren met bv. voedingsprogramma's voor zwangere vrouwen en kinderen, onderwijs. Hiervoor wordt ter plaatse samengewerkt met SCAD (social change and development).

Na mijn eerste reis door India verloor ik er een stukje van mijn hart en zo kwam ik bij SOS Zoutmijnkinderen terecht. Het project zelf bezocht ik in 2009 voor het eerst en ik was enorm onder de indruk van de veelzijdigheid van problemen die aangepakt worden. In de zomer van 2019 ga ik met mijn dochtertje terug om te kijken wat sindsdien allemaal veranderde. In tussentijd help ik inzamelacties en bekendmaking te organiseren in de hoop dat er nog veel steun mag gaan, waar ze het echt nodig hebben.

Tine Vergote

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 917 euro kan in Mela Thidiyoor een basisschool gerenoveerd worden, zowel de lokalen (lekkend dak herstellen, vloeren egaliseren, muren pleisteren en schilderen, ramen en deuren vernieuwen) als het sanitair. Het dorp telt 614 inwoners en dit is het enige schooltje in de buurt. Mensen leven er van landbouw, maar dit is vaak maanden onmogelijk door droogte. Ze werken ook in steengroeves. Een sanitair blok renoveren kost 250 euro. Ik ben zelf juf. Onderwijs ligt me nauw aan het hart.