...

Kiwanis Gent Belfort

Kiwanis is een wereldwijd netwerk van service-clubs die als doel heeft KINDEREN IN NOOD TE HELPEN. Onze club telt 20 vrouwelijke leden. Jaarlijks schenken wij ongeveer €15 000 aan kind gerelateerde projecten in en rond Gent. Eén project komt jaarlijks terug, De Kotter, die zijn onze steun meer dan waard! Zij krijgen elk jaar van ons 'vakantiegeld' en 'communiegeld'. Afhankelijk van het aantal kinderen in de groep bedraagt onze gift voor hen ongeveer €2 000. Verder info volgt.

Als lid van Kiwanis (serviceclub wereldwijd die KINDEREN in nesten steunt) geven wij jaarlijks een bijdrage voor de zomervakantie aan De Kotter. Dit is een internaat voor kinderen die (meestal) geplaatst zijn dr de jeugdrechter (vandaar de foto zonder kinderen) omdat de ouders niet zo goed voor hen kunnen zorgen. Ze gaan naar het Buso-onderwijs in de buurt. Het gebeurt vaak dat kinderen ook het weekend op het internaat moeten doorbrengen. Ook communies worden soms enkel op het internaat gevierd.

Hélène Vandamme

Hoe kan Torfs bijdragen?

We zouden hen, via jullie, graag een mobiele geluidsset schenken (€399). Een grote, mobiele box met microfoon om te kunnen zingen, dansen, fuiven. Sommige kinderen kampen met overgewicht, dus bewegen is belangrijk. Ook het personeel verdient een dikke pluim, ze dragen ontzettend veel zorg voor de kinderen. Ondanks alles is De Kotter een mooie, warme thuis. Ze zijn heel dankbaar voor alles wat we voor hen doen. Jaarlijks mogen we op de koffie en krijgen we een dansvoorstelling. Zeer aandoenlijk.