...

VZW Windkracht Zemst

Net zoals alle afgestudeerden kijken ook onze kinderen uit naar een boeiende carrière en toekomst. Voor kinderen met een beperking is het anders. Een professionele carrière zit er niet in maar wat dan wel? Vlaanderen voorziet vergoedingen voor de nodige zorg en ondersteuning. Deze zijn hen toegewezen alleen weet niemand wanneer ze deze zullen ontvangen. We wachten al jaren... Vanuit deze noodzaak hebben wij ouders de koppen bij mekaar gestoken en beslist samen voor dagbestedingen te zorgen.

Ik ben vader van Kelsey Hermans. Kelsey is het enige meisje van onze groep windkrachters. Na het beëindigen van het biezonder onderwijs stelde zich de vraag wat Kelsey met haar toekomst zou ondernemen. Een professionele loopbaan is niet mogelijk gezien haar mentale beperking. Maar wegkwijnen in een zorgcentrum past ook helemaal niet bij haar. Andere ouders denken hetzelfde over hun kinderen en zo hebben we samen de vzw opgericht. Ik ben ondervoorzitter en neem vooral administratieve taken op.

Robert Hermans

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 30€ per dag slagen we er in een dagbesteding te organiseren voor onze windkrachters. We voorzien hen van een broodjeslunch kunnen een externe vrijwilliger als begeleider erbij betrekken. We wensen professionele hulp in te huren maar dat vergt al snel grote bedragen. Om dat te verzamelen denken we er aan een opblaasbaar kraam aan te kopen dat we kunnen gebruiken op markten en kerstmarkten om onze creaties te verkopen. Kostprijs 1250€