...

Vlaamse Vereniging Autisme

Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) brengt mensen met autisme, hun ouders, familie en sociaal netwerk samen. VVA wil onze samenleving motiveren en activeren zodat mensen met autisme en hun omgeving zichzelf kunnen zijn, vertrekkend vanuit hun kwaliteiten en rekening houdend met hun specifieke noden. Ons ideaal is een samenleving die openstaat voor alle facetten van autisme en waar diversiteit als een meerwaarde wordt ervaren.

Zelf ben ik mama van een zoon met autisme, Mauro. Hij is 14 jaar en zorgde ervoor dat wij kennis maakten met allerlei verenigingen. Ik ben zo bij de Vlaamse Vereniging Autisme terecht gekomen, waar ik andere ouders leerde kennen en ook volwassenen met autisme. Dankzij mijn acties voor Music for Life kwam ik daarna bij VVA in beeld om voor hen te komen werken. Ik ben er nu verantwoordelijk voor fondsenwerving en sociale media.

Sofie Deparcq

Hoe kan Torfs bijdragen?

Ik wil er dit jaar van onze Blue Run 4autism in de Blaarmeersen van Gent een "inleefloop" maken, waarbij we langs het parcours enkele prikkelhindernissen willen plaatsen voor de deelnemers. Zo kunnen mensen zonder autisme ervaren hoe fel prikkels binnenkomen bij mensen met autisme. Zo denk ik aan een tunnel met veel licht (planken en ledlichten = 400 euro), een "voeltunnel" (ruw, hard, zacht-prikkels op de wand) 250 euro, een lawaaierig plekje (DJ Booth of ook wand met boxen) (300 euro)...