...

't Mayakind van Nu

't Mayakind van Nu is een schoolproject in Comalapa, Guatemala voor arme kinderen. 20 jaar geleden is oprichter Gust gestart met het opbouwen van een school en dat met de hulp van peetouders hier in België. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om de school te laten functioneren maar we hebben ook een sociale functie en zorgen dat de armste families worden ondersteund. Zoals medische kosten, financiële hulp bij overlijden van familielid, kledij, voeding,...

Ik ben de schoondochter geworden van Gust, de oprichter van het schooltje. Aangezien Gust de 80 is gepasseerd en stilaan zijn levensproject wil overdragen, staan zijn zoon Jo en ik met een groot hart klaar om 'zijn' kindjes in Comalapa een kans op een betere toekomst te blijven geven.

Annelize Moerenhout

Hoe kan Torfs bijdragen?

Toen we vorig jaar in Guatemala waren hebben we vastgesteld dat er heel wat kinderen met versleten en kapotte schoenen rondlopen. In april zijn we samen met Gust opnieuw afgereisd en had ik hier in België een schoenen-inzamelactie georganiseerd. Omdat deftig schoeisel toch belangrijk is voor kinderen hadden we daar graag het sponsorgeld in geïnvesteerd. Een paar schoenen kost daar tussen de 15 en 20 euro dus met 1000 euro maken we al gauw 50 à 60 kindjes heel gelukkig!