...

VZW VillaMax

VZW VillaMax schenkt gezinnen met een ongeneeslijk of levensbedreigend ziek kind een gratis, leuke en onbezorgde week vakantie. Ieder kind heeft recht op vrijetijdsbesteding (art 31 van de kinderrechten). Ook kinderen met een ziekte én de broertjes en zusjes. Bovendien zal een gezin dat zich vandaag kan ontspannen en plezier kan beleven, morgen de strijd tegen de ziekte beter aankunnen.

Als medewerker van VillaMax ben ik betrokken bij de fondsenwerving en praktische organisatie van de vakantieweken. Telkens weer heb ik het voorrecht om te zien hoe gezinnen tijdens zo’n weekje terug écht gezin kunnen zijn. Samen leuke activiteiten doen, genieten van het samen-zijn, de zorg om zorg even vergeten en de batterijen opladen. Daar gaan we voor!

Christel De Rockere

Hoe kan Torfs bijdragen?

Jaarlijks ontvangt VillaMax ongeveer 30 gezinnen voor een gratis deugddoende vakantie. We nemen daarbij de kosten van het vakantieverblijf, van de gezinsactiviteiten en van de gezamenlijke activiteiten en maaltijden op ons. Met 1000€ van het Torfsfonds kunnen we hiervan alvast een deel bekostigen. Ik denk bijvoorbeeld aan een heerlijke barbecue, een leuke uitstap, een lekker ontbijt, etc.