...

vzw Siddartha Het Veerhuis

MSOC Vlaams-Brabant, het Veerhuis Siddartha, is een centrum voor ambulante drughulpverlening. Iedereen met vragen of problemen rond illegale drugs is welkom, ook partners, ouders, andere familieleden, opvoeders, etc... Deze aanvraag is bedoeld voor MaPa, een deelwerking van het MSOC die ondersteuning biedt aan druggebruikende ouders en hun kinderen. Specifiek willen we graag ondersteuning voor kidsdagen. Tijdens deze dagen willen we een platform creëren voor kinderen van drugsverslaafde ouders. Naast psycho-educatie krijgen de kinderen ruimte voor hun emotionele beleving en tools om hun veerkracht te versterken om de situatie waarin ze leven aan te kunnen.

We botsten steeds op het gebrek aan doorverwijsmogelijkheden voor de kinderen. Ondanks het feit dat we geen subsidiëring ontvangen om een hulpverleningstraject aan te bieden aan de kinderen hebben we dankzij onze directie wat ruimte gekregen om deze kinderen toch ondersteuning te bieden. Via een groepswerking kunnen we meer kinderen bereiken. De doelstelling is emotionele ruimte creëren en de veerkracht vergroten van kinderen die opgroeien bij druggebruikende ouders.

Joke Gabriel

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met het geld van Torfs kunnen we praktische zaken ondersteunen, personeelskosten worden er niet in opgenomen. De aanvraag is bedoeld om aan elke kidsdag 6 tot 10 kinderen te laten deelnemen. Het middagmaal en tusendoortjes om 10 en 15 uur, knutselmateriaal, dagboekjes, attentie voor ouders en kind, etc... Er zal een kidsdag doorgaan in de kerstvakantie 2018, de krokusvakantie 2019 en de paasvakantie 2019.