...

Vereniging voor Kleine Superhelden

De Vereniging voor Kleine Superhelden is opgestart door 3 verpleegkundigen werkend op de neonatologie met als doel dagboekjes te maken voor de ouders van prematuur geboren of ernstig zieke pasgeborenen. Ouders missen veel mijlpalen van en momenten met hun baby in een periode vol stress. Ze vinden veel steun en moed met het dagboekje waarin ze zelf hun gedachten kunnen neerschrijven maar ook ruimte is voor verslagen van verpleegkundigen, foto's, mijlpalen, groeicurves en hand- en voetafdrukken.

Ik werk op de afdeling neonatologie waar we gebruiken maken van de dagboekjes voor kleine superhelden en hun ouders. De ouders vinden de dagboekjes geweldig. Onze kleine superhelden zijn spijtig genoeg nog te klein om feedback geven, daar we ze nl nog maar 2 jaar gebruiken, maar binnenkort hopen we een terugkomdag te organiseren.

Bieke Roofthooft

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met €1000 kunnen we 100 dagboekjes laten drukken voor respectievelijk 100 prematuren. Momenteel voorzien wij jaarlijks ongeveer 300 prematuren van een dagboekje in de ZNA ziekenhuizen, GZA st. Augustinus en het Mariaziekenhuis in Overpelt. Maar er blijft intresse groeien van andere ziekenhuizen. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog meer prematuren en hun ouders een aangename herrinnering bieden.