...

vzw Gabriel Kalamuka

De vzw Gabriel Kalamuka wil het onderwijs in de Saint Kizito Namagoma Primary school in Oeganda bevorderen. Deze kleuter- en lagere school telt meer dan 500 leerlingen. Enerzijds zullen met financiële steun uit België de schoolgebouwen gerestaureerd, verfraaid en uitgebreid worden. Anderzijds is het de betrachting om deze school een moderne uitstraling te geven door nieuwe en innovatieve lesmaterialen aan te schaffen voor de kinderen, zodat zij alvast een goede start maken in hun leven.

In juli 2017 heb ik samen met mijn vrouw en onze kinderen een reis gemaakt naar een school in Oeganda, om het meisje te bezoeken dat wij financieel al jaren steunen. Haar vader is directeur van de Saint-Kizito Namagoma Primary School. We waren allen geraakt door de erbarmelijke staat waarin deze school zich bevindt. Ik heb dan besloten om een vzw op te richten en deze school duurzaam te blijven steunen. Onze vzw Gabriel Kalamuka, waarvan ik voorzitter ben, telt zes zeer gemotiveerde leden.

Erik Vanbergen, voorzitter

Hoe kan Torfs bijdragen?

De eerste fase van het project bevat de restauratie van "upper block", de hoger gelegen schoolvleugel bestaande uit vier klaslokalen. Het gebouw wordt volledig vernieuwd (zie website). De kostprijs bedraagt ongeveer 20.000 euro. Deze doelstellingen zullen gehaald worden. We hebben echter nog ongeveer 3.500 euro nodig voor het schoolmeubilair (voor de twee vleugels samen), waaronder prikborden, lessenaars, boekenrekken (alles ter plaatse gemaakt) en magnetische witborden (aankoop in Kampala).