...

VZW Dierenasiel Genk

Opvang en verzorging van honden en katten, die gevonden worden (zwerfdier), die verwaarloosd werden en via dierenwelzijn Vlaanderen werden in beslag genomen (inbeslagnames) of waarvan het baasje afstand doet (afstandsdieren). Met heel veel liefde worden deze dieren opgevangen, medisch verzorgd, via aandachtspersonen extra verwend en wordt er heel veel zorg besteed aan het vinden van een nieuwe thuis. Ook werkt het asiel nauw samen met andere sociaal geëngageerde organisaties.

Toen we in 2016 onze Balou (kruising Akita en Turkse herder) adopteerden in het dierenasiel van Genk, was ik zo aangenaam verrast over de professionaliteit van het asiel, de passie van de medewerkers en de goede verzorging en leefcomfort van de dieren, dat ik mij als vrijwilligster heb aangemeld en nu mee insta voor het onthaal van de kandidaat-adoptanten op zaterdag namiddag en de verzorging van de honden op zaterdag avond.

Emmanuelle Nicolaï

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1.000 euro kunnen we professioneel materiaal aankopen om onze dieren nog beter te verzorgen, zoals een microscoop om ziektes sneller te ontdekken (aankoopprijs 600 euro) en 2 chiptoestellen, om de zwerfdieren die binnenkomen, zo snel mogelijk te identificeren en te herenigen met hun baasje. (aankoopprijs 200 euro per stuk), want onze chiptoestellen zijn versleten.