...

In de Buurt

‘In de Buurt’ is een buurthuis in Mortsel voor en door buurtbewoners die geloven in de kracht van een sterk sociaal netwerk. In de Buurt wordt gedragen door vrijwilligers. Iedereen is waardevol en we zijn ervan overtuigd dat wat gekoesterd wordt, groeit. De werking omvat: een voedselbedeling voor mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen - een geefwinkel voor ieder die duurzaam met spullen wil omgaan - een buurtbar die een warme en gezellige plek is voor buurtbewoners.

Als bestuurslid ben ik betrokken bij de algemene werking van In de Buurt. Ik ben vrijwilliger binnen het team van de voedselbedeling: ophalen van voeding bij lokale winkeliers, opstellen van alle aangeboden producten (droge voeding, groenten en fruit, koel- en diepvriesvoeding, hygiëneproducten en pampers) en uitdelen van de voedselpakketten. Ik maak deel uit van de werkgroep 'school- en speelgoedwinkel' en wij ondersteunen zo gezinnen met tweedehands schoolspullen en sinterklaasgeschenken.

dominic somers

Hoe kan Torfs bijdragen?

Wij hebben extra diepvriescapaciteit nodig om alle aangeboden diepvriesoverschotten te kunnen stockeren. Met € 2000 kunnen we een zuinige diepvries met glazen deur aankopen om de aangeboden diepvriesproducten perfect koud te houden en overzichtelijk te presenteren om uit te delen. Op deze manier kunnen wij wekelijks mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen ondersteunen. Momenteel bieden wij meer dan 140 gezinnen uit Mortsel, Hove en Boechout een voedselpakket aan.