...

Afriana Foundation

De Afriana Foundation is in 2011 opgericht als non-profit organisatie met als hoofddoel kindersterfte te verminderen in Afrika, meer bepaald Malawi. Er is bewust gekozen voor een kleinschalig weeshuis, met aanvullend outreach naar de omliggende dorpen. Zelf ben ik hier in april 2018 geweest en was onder de indruk van de passie en professionaliteit van de mensen ter plaatse. Waar mogelijk worden ook de lokale mensen ingezet. Voor zover ik kon zien wordt het geld goed en optimaal gebruikt.

Ik heb dit project van heel dichtbij leren kennen toen ik in april een week verbleef in Nkhoma. Ik ben sterk onder de indruk geraakt hoe deze jonge vrouw zich letterlijk en figuurlijk dag en nacht inzet voor kansarme kinderen in een van de armste landen ter wereld. Wat me vooral trof is dat heel bewust gekozen is voor een kleinschalige aanpak, om de kinderen de broodnodige warmte en aandacht te geven. Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe elke gedoneerde euro maximaal wordt besteed.

Aaldert Prins

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met € 1000 kunnen we 307 blikken Lactogen baby melkpoeder kopen (1 blik kost 3.25 euro). Een kind onder de 6 maanden krijgt twee blikken Lactogen per week. Dus met 307 blikken kunnen we 6 kinderen voor 6 maanden helpen! Dat betekend voor 6 weeskinderen een verschil tussen leven en dood!