...

VZW Kitanda

Ons hoofdoel richt zich tot wezen en weduwen in kansarme gebieden. In eerste instantie zijn we gestart in Kenia. Sinds een drietal jaar zijn we ook werkzaam in Noord Nigeria. Een streek die volledig werd verwoest door de Boko Haram en waar andere nogo's niet werkzaam zijn. In eerste instantie ondersteunen we een aantal weeshuizen, maar zijn ook actief in het voorzien van drinkbaar water. Door de verschillende gemeenschappen samen te brengen hiervoor, heeft dit een vredeversterkende werking.

Ikzefl ben betrokken bij vzw Kitanda sinds de oprichting. Eerst waren wij alleen werkzaam in Kenia, maar op basis van de gigantische noden in Noord Nigeria (vernietigingen door Boko Haram), konden we deze noden niet zo maar aan ons laten voorbijgaan. We helpen ginds aan de wederopbouw en werken zo mee aan de evolutie naar een vredevollere samenleving. Het feit dat je ginds een verschil maakt, is hoopvol.Momenteel ben ik ondervoorzitter en penningmeester.

Hans Denolf

Hoe kan Torfs bijdragen?

Doordat Boko Haram alle onderwijs (behalve Koranscholen) verbiedt, werd alle infrastructuur vernietigd. Intussen hebben we al een aantal scholen heropgebouwd. Om de kosten te drukken werd in een beroepsschool (die ook schoolbanken maken) een drukkerij opgericht. Nu willen we schoolboeken voor de kinderen laten drukken. Met 5 euro kunnen we een kind voorzien van het nodige schoolmateriaal. Dit betekent dus dat we met 1.000 euro, 200 kinderen naar school kunnen laten gaan.