...

ECHO vzw

ECHO creëert opportuniteiten voor kinderen uit kansarme gezinnen in Zuidoost-Azië. We willen dat deze kinderen de kans krijgen om zich ten volle te ontplooien, in een veilige, ondersteunende familiale omgeving. Momenteel doen we dit concreet door twee kleinschalige, Cambodjaanse NGO's financieel te ondersteunen m.b.t. bepaalde projecten. Damnok Toek, die kinderen met een fysieke en/of mentale beperking begeleidt. En, Aziza's Place, die kinderen uit gezinnen die leven rond vuilnisbelten begeleidt

ECHO steunt Damnok Toek (DT), omwille van hun uitstekende reputatie bij lokale ontwikkelingswerkers. Een persoonlijke vriend van ECHO, Brent, is zo een ervaren ontwikkelingswerker in Cambodja. Hij bezocht DT en voerde er een uitgebreide audit uit. Hij was over de hele lijn uiterst positief over deze organisatie en hun ondersteuning van kinderen met een beperking. Sindsdien onderhouden we nauw contact met het lokale team van DT. Brent blijft voor ECHO ter plaatse DT ook verder opvolgen.

Brecht Beke

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met €1000 kunnen we heel wat kinesitherapeutisch en sensorisch materiaal kopen voor DT’s centrum, voor de ontwikkeling van kinderen met een beperking. Concreet gaat het o.a. over een abductiekussen, een fat boy, een grote sportmat, verschillende gymmatten, gymballen, fysiotherapeutische educatieve games, een tent, schuimballen, enz. Dit materiaal zal ook gebruikt worden in DT’s workshops waarin ouders en zorgverleners van kinderen met een beperking leren omgaan met de bijhorende uitdagingen.