SCHOENEN TORFS STEUNT OOK JOUW GOED DOEL!

Veelgestelde vragen over het Torfsfonds

Mijn project werd bij een vorige editie niet geselecteerd. Kan ik nu opnieuw indienen?

Ja. Dat kan zeker, zolang jouw project aan de criteria voldoet.

Mijn project kreeg bij een vorige editie al sponsoring? Kan ik nu opnieuw indienen?

Neen. We kiezen er bewust voor om enkel projecten te steunen die nog geen geld van het Torfsfonds ontvingen. Zo willen we andere organisaties ook de kans geven om een financieel duwtje in de rug te krijgen.

Ik wil graag een organisatie inzenden die geen erkende vzw is. Is dat mogelijk?

Jammer genoeg kan dat niet. Enkel erkende vzw's (voor Nederland erkende verenigingen) kunnen sponsoring vragen, zo maken we de administratieve verwerking en opvolging achteraf mogelijk.

Hoe kan ik stemmen verzamelen voor mijn organisatie?

In de derde fase zal elk project een eigen pagina op de website krijgen waarop sympathisanten hun stem kunnen uitbrengen. Die pagina kan via de zoekfunctie worden gevonden of via directe link worden gedeeld in e-mails, op Facebook, Twitter...

Als ons project geselecteerd wordt, wanneer is de uitbetaling dan voorzien?

Wij streven ernaar om de stortingen uit te voeren laatste week december. Voor de meeste goede doelen loopt de uitbetaling wel langs de Koning Boudewijnstichting. Wij maken het bedrag voor eind december aan hen over maar ervaring leert ons dat de doorstorting naar de projecten nog even kan duren. Voor ons Torfsfonds 2018 schreven zij in februari/maart de bedragen over.