Zorghuis De Dijlevallei vzw, richt zich specifiek op kankerpatiënten die weinig of geen sociale omkadering hebben. Via onze organisatie wensen wij tegemoet te komen aan zorg- en sociale noden bij deze specifieke doelgroep. Door inzet van vele vrijwilligers, aangestuurd door één coördinator zorgen wij via dit kleinschalige initiatief voor een rustige, warme en huiselijke omkadering, zodat onze gasten kunnen herstellen, tot rust komen en hun kunnen re-integreren in het dagelijkse leven.

Als één van de opstartende bestuursleden binnen Zorghuis De Dijlevallei, neem ik de rol van secretaris op. Tevens ben ik verantwoordelijk voor de operationele werking, d.w.z. dat ik de coördinator van dit sociale project ondersteun bij de dagelijkse werking waar nodig. Als kers op de taart, spendeer ik soms ook nog enkele uren per maand als actief vrijwilliger binnen het zorghuis. Zo tracht ik bij te dragen aan een Huis als een Thuis voor onze verblijvende kankerpatiënten en hun mantelzorgers.

Bart Rits

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met €1000 kunnen wij 4 tot 5 kleine individuele koelkastjes kopen voor onze gasten hun kamer. Hierdoor kunnen zij optimaal genieten van gekoelde dranken, versnaperingen in hun privévertrek.