In het landschap van de opvang voor personen met een handicap neemt Widar een aparte plaats in. Medewerkersgezinnen wonen in de voorziening en vormen samen met de personen met een handicap een woongemeenschap. Zeer veel aandacht wordt besteed aan de werkplaatsen. Daar vinden de bewoners overdag een zinvolle activiteit. De bewoners kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan werkgebieden: huishoudelijk, bio- bakkerij, winkel, weverij, bio-boerderij,…

In het landschap van de opvang voor personen met een handicap neemt Widar een aparte plaats in. Medewerkers met hun families wonen in de voorziening en vormen samen met de opgenomen personen met een handicap een woongemeenschap. Zeer veel aandacht wordt besteed aan de werkplaatsen. Daar vinden de bewoners overdag een zinvolle activiteit. Het geheel noemen wij een ‘Dorpsgemeenschap’. Ik werk dan wel in de administratie, maar ook daar merk je het waardevolle van deze setting.

Isabelle Vissers

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1000 euro kunnen wij onze bewoners iets extra geven. We denken daarbij aan een vakantie voor 3 van onze bewoners die daarvoor niet de financiële middelen hebben.