Talismanneke wil een bijdrage leveren aan de emotionele opvoeding van kinderen. De vzw wil met een vleugje fantasie en creativiteit aan de hand van boeken en verwerkingsmaterialen moeilijke thema’s bespreekbaar maken en een taal geven aan gevoelens. De vzw bezorgt kinderen gratis troostpakketjes en ondersteunt initiatieven die kinderen begeleiden na (zware) tegenslagen door in te zetten op troost en veerkracht. De vzw handelt bij al haar projecten steeds vanuit respect voor mens en milieu

Talismanneke is opgericht door Nathalie Slosse. Zij schreef kinderboeken om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken met kinderen zoals 'kanker', 'zelfdoding', 'verdriet', 'werkloosheid',... Ik leerde Nathalie en haar vzw kennen door zelf bezig te zijn met het ontwikkelen van rouwkoffers om kinderen en jongeren een taal aan te reiken om met verdriet om te gaan. Na haar overlijden hebben we als doel om haar missie verder te zetten nl. veerkrachtontwikkeling bij kinderen en jongeren.

Katrien De Decker

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1000 euro kunnen we 100 herinneringsboekjes (Vaarwel) schenken aan scholen, palliatieve dienst,.. om kinderen te helpen in het omgaan met verlies en verdriet. OfMet 1000 euro kunnen we aan 10 scholen een boekenpakket schenken. Dit boekenpakket omvat boeken die leerkrachten kunnen helpen om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken in de klas. In dit pakket zit ook een knuffel van Snuiter. Het hoofdpersonage van de verhalen.