...

VZW SPILL (project: de drie oma\'s)

Sleutels tot Participatie en Inclusie om te leven en te lerenWat wil SPILL bieden? SPILL draagt de inclusie-gedachte hoog in haar vaandel: ze streeft ernaar een groep mensen bijeen te brengen die hun kennis, vaardigheden en krachten wensen te bundelen om een hoge levenskwaliteit te bieden aan ‘mensen in ontwikkelingsnood’. Hieronder verstaan ze elk individu die zijn talenten niet kan ontplooien in één van de levensdomeinen door een tekort als gevolg van een interne en/of externe factor.

ik ben één van de drie oma's en ook bestuurslid van de vzw. SPILL verzamelt mensen die hun deskundigheid willen inzetten om de participatie en integratie van groepen die uit de boot vallen (kinderen in nood, mensen met beperkingen, allochtonen, ouderlingen,...) te bevorderen. Er worden projecten uitgebouwd, workshops en opleidingen gegeven. Er is een bijzondere aandacht voor het opgroeiend kind en zijn ontwikkeling en daar past het project van de drie oma,s in.

Danielle (Dany) de Vooght

Hoe kan Torfs bijdragen?

graag zouden we onze didactische koffer verder aanvullen, zodat we die kunnen inzetten tijdens onze projecten in lagere en kleuterscholen. We zoeken ieder schooljaar een school 'in nood' en werken er een aantal weken. Met het geld zouden we ontwikkelingsmateriaal, denk-en gezelschapsspellen kopen. Een kwalitatief spel zoals mijn eerste spellen (Haba), Camelot junior (Smart games) kost ongeveer tussen 30€ en 50€. Een deel van het geld zou dienen voor de onkosten van kleurenkopiën en klein gerief.