De organisatie staat in voor een naadloze zorg voor ouderen. Van de kleinste hulpvraag (thuishulp - thuiszorg) tot een palliatieve zorgvraag. Onze organisatie ontwikkelde zich tot een zorgdorp die zich integreert in de lokale gemeenschap (Lokaal dienstencentrum, infopunt Dementie, thuisbegeleiding, ...). We richten ons op het verhogen van de levenskwaliteit van onze zorgvragers door enerzijds een maximale thuisbegeleiding en anderzijds door een integratie van de residentiële zorg in de gemeente.

Als medewerkers van vzw SAMEN zetten wij ons in voor mensen met een grote zorgvraag, waaronder mensen met dementie. We willen hen alle mogelijkheden bieden maar hebben binnen onze organisatie hiervoor niet altijd de nodige financiële middelen.

Sigmund De Sloovere

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met €9500 willen wij een elektrische duofiets kopen. Hiermee kunnen we 80% van onze bewoners een mooi moment in de buiten aanbieden, dit in de nabijheid van hun eigen thuisomgeving. Dit kan zowel door personeelsleden als familie.In ons zorgdorp kunnen we met de fiets minder mobiele mensen naar ons lokaal dienstencentrum brengen, waardoor ze uit hun isolement gehaald worden. De duofiets stimuleert tot beweging, is essentieel voor mensen met dementie en in het algemeen voor een goede gezondheid.