...

VZW Recht en Welzijn (Wereld-Delen)

Wereld-Delen is een 100 % vrijwilligersorganisatie waar een 200-tal vrijwilligers actief zijn in projecten tegen kansarmoede. 1. Begeleidingswerk: individuele hulp, buddy's, onthaal nieuwkomers... vrije tijd (Rap op Stapkantoor Ranst)2. Materiële hulp: tweedehands goederen - verwijzing erkende dienst : gratis of tegen habbekrats + Voordelenbureau De Kers3. Ontmoetingsgroepen in Lier en Ranst4. Taalcoaches kinderen-volwassenen 70 locaties in provincie Antwerpen5. Internationale projecten

Vanaf de oprichting in 1993 tot vandaag zetten wij ons bij Wereld-Delen in met hart en ziel: wij, mensen zonder onderscheid, voor hen die het moeilijk hebben in deze samenleving. Zij worden sterker via onthaalwerk, ontmoeting, via gezamenlijke inzet voor anderen, ook voor de derde wereld. Ze groeien dankzij kansen van materiële aard in De Loods of Voordelenbureau De Kers, of dankzij onze taalwerking voor anderstaligen, of begeleiding. En dat via vrijwilligers: een wonder van goedheid en inzet!

Chris Nollet

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met € 120 kan een groep kansarmen genieten van een kookles gezonde voeding. Met € 700 voor busvervoer kunnen 60 personen samen op vakantietrip. € 100 is genoeg als extra steuntje om 15 personen naar toneel te laten gaan. Met € 400 kunnen we een echt kerstmaal aanbieden aan 30 personen. € 150 bieden de mogelijkheid om een moeder en kind 10 keer per jaar naar een zwembad te laten gaan. Ongeveer € 80 is de kostprijs om een 5-tal kinderen een jaar lang taalondersteuning te bieden.