Live Music as a Medicine on Intensive Care. MusIC brengt livemuziek aan het bed van de patiënt op de intensive zorg. Doel: vergroten van de humanisering van de intensive care. Unieke samenwerking met musici en muziektherapeuten, goed op de hoogte van werkwijze op intensieve zorg . Gestart als pilootstudie in het UZ Gent en het militair hospitaal Neder-Over-Heembeek. Wekelijks wordt op beide intensieve zorgafdelingen een livemuziek sessie georganiseerd. Verderzetting naar andere ziekenhuizen.

Persoonlijk ben ik actief in Buurtcomité De Konker: we willen dit prachtig initiatief van buurman Willem Wittenberg (verpleegkundige brandwondencentrum Neder-over-Heembeek) volop steunen. Zijn persoonlijk verhaal :"Toen mijn vader in 2017 een hersenbloeding kreeg, hebben mijn broer en ik livemuziek gespeeld om zijn hersenen te stimuleren. Meteen zagen we reactie aan zijn gezicht en ademhaling. Dit wilde ik ook voor andere mensen doen." =>Eind 2018 MusIC= livemuziek aan bed op maat van de patiënt

Hilde De Turck

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met het sponsorgeld willen we graag een opleidingsdag organiseren om nieuwe musici te trainen op Intensive Care.Verder willen we ook slaginstrumenten (triangel, tamboerijn, maracas,…) kopen en in een koffer plaatsen in de centra waar we actief zijn. Op die manier willen we instrumenten aan de patiënten geven om samen met de muziektherapeuten te kunnen interageren. We kunnen op deze manier een « muziekinterventie » op maat van de patiënt organiseren.